dilluns, 26 de setembre del 2016

L’Arxiu Comarcal inaugura exposició.

L’exposició Documents i imatges de la Serra. Història, devoció i festa, organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà (ACCB) ja es pot visitar al claustre de l’Hospital de Santa Magdalena de Montblanc, seu de l’Arxiu. Estarà oberta al públic tots els dies feiners del mes de setembre, en horari de 8h a 15h.


Moments de l’exposició

L’ACCB posa a disposició de la ciutadania una mostra de documents amb motiu de les Festes de la Serra 2016 de Montblanc, que commemoren el 200 aniversari del retorn de la Mare de Déu al Santuari, patrona de la vila.


Es tracta d’una mostra de documents textuals i no textuals: cartells, impresos, premsa i fins i tot pel·lícules. Bàsicament, aquests documents formen part de de les col·leccions d’Anton Roselló i d’Ismael Balanyà a més del fons de l’Ajuntament de Montblanc. 

L’objectiu és donar a conèixer els fons custodiats a l’Arxiu que contenen documents relacionats amb la mare de déu, el monestir i les festes de la Serra amb la intenció de difondre’ls i animar als interessats a venir-los a consultar.

El passat divendres dia 2 de setembre, després del pregó que donava inici a les Festes de la Serra 2016 i a la Festa Major de Montblanc, les autoritats municipals i els membres de la comissió central de les Festes van inaugurar l’esmentada mostra.


Ramon M. Huguet i J.M Porta durant la presentació de l’exposició



El director de l’Arxiu, Josep M. Porta i Balanyà, va fer una detallada presentació de tots els plafons i va destacar la important col·laboració de La Veu Jove de la Conca, i particularment de Ramon Maria Huguet, en l’edició del muntatge audiovisual elaborat amb les pel·lícules de les festes dels anys 1956, 1981, 1996 i 2006, així com amb imatges d’una visita de l’Estol de la Serra al monestir l’any 1934