dijous, 2 de febrer del 2017

Bocafoscant.

El passat dimarts dia 10 al vespre el Jose va tenir el plaer d'entrevistar als estudis de XarxaVeuTV l’Alexandre Bonanit membre fundador de l'Associació Bocafoscant.



Durant l'entrevista l'Alexandre va fer referència a les diferents activitats de l'associació, com poden ser, astronomia popular, passejada nocturna i constel.lacions, l'univers al plat, vi, glosa i estrelles i moltes mes activitats, i també va explicar els futurs projectes dels propers mesos, tot barrejat amb temes musicals.




Bocafoscant  o “A bocafoscant”  és una paraula que s’utilitza al Pallars dins del dialecte del Pallarès propi d’aquelles boniques contrades i que vol dir:  quan es fa fosc (a entrada de fosc, a boca de nit).
L’Associació Bocafoscant, associació pel desenvolupament dels valors astronòmics, ambientals i artístics. Es va crear amb un clar objectiu divulgatiu. Des de l’any 2012 estem realitzant activitats relacionades amb la divulgació astronòmica i l’educació ambiental. També fomentem la creació de petites produccions artístiques en les quals l’astronomia, la natura i la cultura popular hi siguin presents.

L’Associació Bocafoscant neix amb la  clara consciència d’obrir finestres cap als confins de l’univers i cap a tots aquells espais naturals presents en el nostre territori, i així ajudar a connectar-nos un poc més amb totes aquelles coses que fan que la vida sigui més lluminosa.


Els nostres objectius són: fomentar actituds i valors de respecte i protecció cap al medi natural, donar a conèixer mitjançant tallers, cursos, jornades, o activitats de descoberta, els valors naturals, astronòmics i culturals observables al nostre territori i promoure activitats juvenils vinculades a l’astronomia, l’educació ambiental i el desenvolupament rural.